Tips & Trends

Tips & Trends

Ontzettend leuk om te zien dat er de laatste jaren toch wel wat verandert bij feesten. De stoffige feesten bestaan eigenlijk niet meer (en bovendien doe ik er ook alles aan om er geen “zitfeest” van te maken). Er zijn wat trends te zien, kijk maar wat jullie er mee doen!

  • Geef je een bruiloftsfeest of heb je een jubileum? De traditionele openingsdans wordt tegenwoordig steeds meer vervangen door een muziekmix van verschillende stijlen (disco, rock en roll, samba & merengue e.d.). Zo’n dans kost jullie natuurlijk wel tijd om in te studeren, maar de gasten gaan echt uit hun bol!
  • Bij een bedrijfsfeest is het vaak leuk als er een thema aan verbonden wordt. Dan weet iedereen meteen hoe laat het is!
  • De traditionele stukjes (ABC-tje) worden steeds meer vervangen door leuke filmpjes. Jullie kunnen natuurlijk niet bepalen wat voor stukjes jullie familie en vrienden gaan doen, maar het is wel fijn als ik vooraf weet of er geluid nodig is. Vraag je gasten of ze vooraf contact met mij opnemen als ze bijvoorbeeld muziek hebben op een laptop, cd, usb stick etc.
  • Sommige mensen zijn niet zo blij met veel stukjes tijdens de feestavond omdat ze bang zijn dat er dan minder gedanst gaat worden. In overleg met jullie plan ik de stukjes meestal aan het begin van de avond zodat er later lekker non-stop gedanst kan worden.
  • Steeds vaker zijn er ’s avonds ook kinderen aanwezig op de feestavond. Helemaal leuk en ik probeer ze ook bij het feest te betrekken zonder dat het een kinderfeestje wordt.
  • Een trend waar ik ook blij mee ben is dat de muziek allemaal niet zo hard meer hoeft. De mensen willen gezellig praten en dansen. Het is geen hardrockconcert!
  • Ik zie ook wel dat bruidsparen een half uurtje voor het einde van het feest weggaan omdat ze geen handen willen schudden. Dat is prima, maar besef wel dat het feest daarna voorbij is.
  • In plaats van de traditionele broodjes komt er aan het eind van het feest steeds vaker een patatje met. Goede trend!